úterý 3. února 2015

Olivovo-rajčatová tapenáda


Na 5 porcí:
150g černých oliv bez pecky
150g sušených rajčat bez nálevu
lžíce kapar
2 stroužky česneku
podle chuti pepř

Všechny ingredience rozmixujte na pastu.

Není třeba přidávat olej, protože olivy jsou samy o sobě dost olejnaté a vytvoří tak skvělou konzistenci tapenády. Hodí se na jednohubky, do těstovin nebo k svačině s kusem pečiva. Kombinujte např. rukolou a rajčaty.

Tato tapenáda je na rozdíl od mnoha kupovaných tapenád a pest velmi dietní, protože obsahuje celkem málo tuku. Jediný problém tvoří vyšší obsah sodíku, a to kvůli soli z oliv, kapar a především rajčat.

Hodnoty na 1 porci:
668kJ
3,6g bílkovin
9g sacharidů
7,6g tuku

Hodnoty na 1 porci se 60g celozrnného pečiva:
1358kJ
8g bílkovin
42g sacharidů
9g tuku
6g vlákniny

Žádné komentáře:

Okomentovat