úterý 8. září 2015

Restaurace Lavande - kvalita na prvním místě

Před nedávnem jsem v jedné soutěži na Instagramu vyhrála kredity na útratu od Restu.cz, takže jsem v ruce držela voucher na 300,- a pomalu zjišťovala, že neplatí do žádné z mých oblíbených restaurací. Dala jsem se tedy do hledání přes jejich web, načež jsem vybrala 4 potenciální restaurace, všechny v nepatrně vyšší cenové kategorii, než na jakou jsem zvyklá. Říkala jsem si ale, že mám přece voucher a aspoň se za stejnou cenu najím o něco lépe. Přítel ze 4 restaurací vybral právě Lavande v Lidické 2 a já tak přináším tip na skvělou a kvalitní restauraci, která se výborně hodí na oslavu různých událostí nebo na příjemné posezení se sklenkou vína.

Po příchodu se nás ujala profesionální obsluha, milý a vtipný starší číšník a příjemná slečna servírka.

V menu bylo z čeho vybírat, zároveň jsem však měla pocit, že je nabídka dostatečně stručná na to, abych podniku věřila, že vaří z opravdu čerstvých a kvalitních surovin. A protože restaurace od začátku působila jako místo, kde budou mít kvalitní maso, má volba padla na telecí na víně s bramborovo-petrželovým pyré (265,-). Po kedlubnovém pyré z restaurace Nota Bene tak mám dalšího oblíbence! Telecí maso bylo výborné, měkké, omáčka krásně výrazná, vše se k sobě dokonale hodilo.

Přítel si vybral pečená filátka z pstruha s bylinkovým máslem a pečenou kořenovou zeleninou (249,-).(Všimněte si, kdo si umí v restauraci vybrat zdravější jídlo, jestli nutriční terapeutka nebo ajťák. :D) Ryba samotná by mě asi nezaujala, ale v kombinaci s bylinkovým máslem a fakt strašně dobře připravenou zeleninou to byla lahůdka.


A protože nám tak chutnalo, rozhodli jsme se vyzkoušet i dezerty. Já si chtěla dát něco napůl, ale přítelovi se to nelíbilo, tak měl nakonec porci a půl pro sebe. U dezertu mi většinou stačí ochutnat pár lžiček, abych jídlo něčím završila, a jsem spokojená. 


Vybrala jsem si pistáciovou panna cottu s jahodovou omáčkou a byla jak jinak než výborná. Přítel zvolil profiteroles s anglickým krémem a čokoládovou polevou. Tento typ dezertů tolik nemusím, ale nemůžu říct, že by to bylo špatné. :) Oba dezerty stály 99,-.


Co se týče cen nápojů, přijdou mi velmi příznivé. Voda i domácí limonády od 32,-, pivo za 42,-, espresso za 38,-. Kdybychom volili z lehčích nebo vegetariánských jídel, vešli bychom se mezi 150 a 210,-. A bonusem na závěr je obědové menu kolem 120,-, na které si pomalu brousím zuby.

Kdybyste se někdo chtěl taky registrovat na restu a dostat kredity do začátku, můžete využít tento odkaz. :) 

3 komentáře:

  1. Mňám, všechno,obzvlášť pstroužek s kořenovou zeleninou vypadá opravdu úžasně :) !

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to báječně :) Máte moc krásný blog, jsem ráda, že jste zbloudily na můj a já se tak dostala na váš :) Stala jsem se pravidelnou čtenářkou a budu ráda, pokud se stanete mou :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Jídlo vypadá skvěle:) Musím vyzkoušet. www.kristynablog.com

    OdpovědětVymazat