neděle 10. dubna 2016

Red snapper (chňapal červený) s paprikovou pastou

Poslední dobou se snažím šetřit, ale u jídla to prostě neumím. Nedávno se někdo zmínil, že jeho nejoblíbenější ryba je red snapper, takže když jsem ho pak viděla ve své oblíbené rybárně, prostě jsem neodolala. Stál 108,-/100 g, což je strašně moc, ale opravdu je to jedna z nejlepších ryb, co jsem kdy jedla. Sehnala jsem ho ve Fish House v Bělohorské.



Na 1 porci:
10 g oleje
kousek cibule
5 cm cukety
lžička paprikové pasty
100 g batáty
200 g brambory
150 g ryba red snapper

Nejprve dejte na polovině oleje péct tenké plátky batát, brambor a kostičky cukety. Můžete přidat i část cibule. Já mám multifunkční troubu od Whirpoolu, takže jsem použila funkci crisp, což je kombinace mikrovlnného ohřevu a horkého vzduchu a bramborám tak stačí třeba 8 minut. V klasické troubě to asi bude trvat déle.
Na pánvi rozpalte zbytek oleje a přidejte nakrájenou cibuli.
Rybu osolte, opepřete a potřete paprikovou pastou. Já mám feferonkovou asi za 19,- z Kauflandu.
Pokapte rybu citronem.
Dejte ji smažit na olej s cibulí kůží dolů a cca minutu ji přidržte špachtlí, aby se nezkroutila.
Na mírném plameni smažte asi 15 minut, ke konci ji obraťe a dodělejte ze všech stran.
Servírujte a nechte si chutnat.

Hodnoty na 1 porci:
2203 kJ
36 g bílkovin
65 g sacharidů
13 g tuku
7 g vlákniny

2 komentáře:

  1. Zní to jako bombastický oběd! :) jednou za čas si musí člověk pořádně dopřát a na zdravém jídle by se nemělo šetřit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, říkala jsem si, že to je jako jít do restaurace, akorát doma :D A taky jsem si říkala, že kolik by to asi stálo v restauraci. A hned jsem měla lepší pocit :))
      V.

      Vymazat