úterý 31. ledna 2017

Slávky na bílém víně

Na 2 porce:
1 kg slávky
2 lžíce olivového oleje
150 ml bílého vína
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
4 sušená rajčata
sůl
pepř


Slávky vložte do misky a zalijte studenou vodou. Odstraňte z nich řasy kartáčem a nechte čtvrt hodiny odležet, aby se otevřely a vyčistily.
Rozpalte na hluboké pánvi olej. Osmahněte na něm nakrájený česnek a jarní cibulku, po chvíli přidejte nakrájená sušená rajčata. Směs osolte a opepřete.
Přilijte víno a na ostrém plameni přiveďte k varu.
Vložte slávky a přiklopte pánev. Duste asi 5 minut.
Poté jsou slávky hotové, servírujte je s rizotem, domácími hranolky nebo opraženým pečivem. Šťávu nevylévejte, použijte ji na přípravu rizota nebo na namáčení pečiva.

Nenašla jsem hodnoty na celé slávky, takže přepočet je na 150 g vyloupaných.
Hodnoty na 1 porci:
1074 kJ
19 g bílkovin
6 g sacharidů
11 g tuku

Hodnoty na 1 porci se 100 g slunečnicového pečiva:
2112 kJ
29 g bílkovin
46 g sacharidů
16 g tuku
8 g vlákniny

Žádné komentáře:

Okomentovat