sobota 30. prosince 2017

Zelená polévka s lososem

Pár dní po vánočních hodech přišla Oskarova maminka s tím, že udělá polévku. Byla jsem upřímně trochu zklamaná, protože polévka mi po těch hodech plných kachen a hus a ryb přišla jako... žrádlo pro králíky. No, ale když naservírovala TU polévku, nejradši bych jí bývala snědla pět talířů, jak byla dobrá. A tak jsem se pár dní na to pokusila o její repliku.



Je opravdu jednoduchá na přípravu a díky velkému množství zeleniny má výraznou chuť. Brambory slouží jako zdroj sacharidů a losos jako zdroj bílkovin, proto můžete polévku zařadit třeba jako plnohodnotnou večeři. Jde však o lehčí jídlo, proto ji můžete doplnit ještě kusem pečiva.


Na 8 porcí:
800 g brambor
2 pórky
4 hrsti listů kapusty
hrnek mraženého hrášku
hrnek mražených fazolek edamame
400 g lososa
6 lžic oleje
sůl, pepř

Ve větším hrnci rozpalte olej.
Nakrájejte pórek na tenká kolečka a osmahněte ho.
Oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a přidejte k pórku.
Chvíli směs smažte, poté přidejte hrášek, fazolky, kapustu a vše zalijte 2-3 litry vody.
Přidejte sůl a pepř.
Vařte cca 20 minut, než budou měkké brambory.
Nakonec přidejte na kostky nakrájeného lososa, vařte 3 minuty a podávejte.

Hodnoty na 1 porci:
1185 kJ
18 g bílkovin
28 g sacharidů
11 g tuku
7 g vlákniny

Žádné komentáře:

Okomentovat