pátek 23. března 2018

Hovězí vývar s pohankou a čočkou

Polévky jsou skvělým způsobem, jak zařadit teplé jídlo, které může být plné zeleniny, může obsahovat luštěniny i celozrnné obiloviny a zároveň krásně zasytí, aniž by obsahovalo příliš energie. Přináším proto tip třeba na tuto hovězí polévku s pohankou a černou čočkou, která je opravdu jednoduchá a chutná.


Na 6 porcí:
400 g hovězího předního
1 morková kost
200 g pohanky
100 g černé čočky
1 mrkev
Půl pórku
bobkový list
sůl, pepř



Nejprve dejte vařit hovězí maso a morkovou kost. Přidejte sůl, pepř a bobkový list a na mírném plameni táhněte 2-3 hodiny, aby bylo maso měkké.
Poté maso vyndejte a nakrájejte na kostky. Kost vyhoďte.
Přidejte maso zpět do vývaru.
Nastrouhejte mrkev a nakrájejte pórek a přijdete je k vývaru.
Přidejte pohanku a černou čočku a vařte ještě asi 15 minut.
Servírujte.

Hodnoty na 1 porci
1217 kJ
16 g bílkovin
68 g sacharidů
10 g tuku
8 g vlákniny

Žádné komentáře:

Okomentovat