čtvrtek 15. března 2018

Ne hladu: Mýty v dětské výživě

Ráda bych Vás pozvala na další workshop, který se bude konat na začátku dubna u nás v poradně, a který vznikl ve spolupráci s Terkou z webu Dětem zdravě. Ta si pro Vás připraví většinu povídání.



Termín workshopu je v pondělí 9.4.2018 v 16:00 u nás v poradně v Jaselské 26. 

Na programu bude přednáška o dětské výživě zahrnující následující témata:
- Má se s příkrmy začínat ve 4. nebo v 6. měsíci? Existuje imunologické okno?
- Je lepší příkrmy vařit či kupovat?
- Podpoří kaše na večeři dobrý spánek?
- Má díte skutečně v 1 roce jíst stejně jako celá rodina?
- Od kdy je vhodné dítěti jídlo solit?
- Jsou pro děti vhodné polévky?
- Mělo by díte dostávat sladké? Od jakého věku? V jaké míře je to v pořádku a kdy už to škodí?
- Mají alternativní sladidla pro děti nějakou výhodu? Med, hnědý cukr, datlový či agávový sirup.
- Je pečivo vhodné pro děti?
- Jsou celozrnné výrobky vhodné pro děti nebo je třeba bát se vysokého příjmu vlákniny?
- Jsou mléčné výrobky vhodné pro děti? Jsou nutné? Které vybírat? Kdy zařadit kravské mléko?
- Potřebuje dítě maso? V jakém množství a jak často?

Po přednášce bude prostor na Vaše dotazy a konzultace individuálních problémů. Díky malé kapacitě workshopu bude zajištěn prostor pro diskuzi.

Workshop povede Mgr. Veronika Pourová, nutriční terapeutka poradny Ne hladu.
Hostující přednášející bude Tereza Kraupnerová, DiS., kterou můžete znát z webu Dětem zdravě.

Cena za účast je 350,-, pro studenty 250,-, vstupenky koupíte u společnosti GoOut.
Kapacita semináře je 10 osob.
Délka semináře je 2,5 hodiny.

Na akci se budete moci změřit na přístroji InBody za zvýhodněnou cenu 150,-.

1 komentář:

  1. Ahoj, rada bych se vás zeptala na vas nazor na plnotucne vs. odtucnene mlecne produkty. Casto se rika, ze ty plnotucne jsou kvalitnejsi (napr. tvaroh, mleko). Jaky je k tomu duvod? Je to pravda? A co treba takove recke jogurty a skyry? Dekuji za odpoved a za to, co delate. H.

    OdpovědětVymazat