úterý 8. května 2018

Polenta s grilovaným tofu, portobello žampionem a chřestem

Než jsem se rozhodla přidat tento recept, ptala jsem se sama sebe, jestli je to vůbec nutné, když je příprava tohoto jídla tak jednoduchá. Třeba ale někomu poslouží jako inspirace v období grilování, a ještě mu pomůže se nepřejíst jen masem a klobásami, což je typická neřest na grilovačkách.


Potřebujete:
40 g instantní polenty
100 g uzeného tofu (zde z DM)
1 portobello steakový žampion
chřest
10 g řepkový olej
5 g olivový olej
sůl, pepř


Nejprve osolte polentu a zalijte ji dostatečným množstvím horké vody, na 40 g klidně 400 ml horké vody. (Proto je gramáž přílohy nižší, než si běžně dávám, polenta hodně nabude a větší porci bych nesnědla. Využijte polentu třeba pokud jste zvyklí na velké porce, a po jejich zmenšení máte hlad.) Nechte ji 10 minut stát.
Na pánvi rozpalte řepkový olej. Tofu, chřest i portobello žampion osolte, opepřete a osmahněte na oleji. Je možné, že chřest bude potřebovat o něco déle než zampion a tofu, takže pokud bude stále tvrdý, odeberte vše ostatní a chřest zalijte horkou vodou a nechte ji chvilku odpařit.
Servírujte jako na fotce, polentu můžete ještě zakápnout olivovým olejem.

Hodnoty na 1 porci:
1580 kJ
25 g bílkovin
35 g sacharidů
19 g tuku
8 g vlákniny

1 komentář:

  1. Ahoj, znáte insta sweet_melange? Má teď na stories jídlo z norské nemocnice.

    OdpovědětVymazat