pátek 1. června 2018

Zeleninový salát s cizrnou

Často se ptáte na to, co jíst na druhou večeři nebo co si zabalit s sebou do krabičky na svačinu. Tento salát je skvělou možností, a to zejména pokud se snažíte něco málo zhubnout a rádi byste trochu odlehčenou verzi. Sezóna je v plném proudu a zelenina chutná skvěle, takže vám nic nebrání v tom, abyste si taky jeden připravili.


Na 4 porce:

3 hrsti rukoly
250 g brokolice
300 g vařená/konzervovaná cizrna
1 větší jarní cibulka
6 ředkviček
miska baby žampionů
lžíce hořčice
lžíce řepkového oleje
lžíce olivového oleje
sůl, pepř



Nejprve si osmahněte žampiony. Rozpalte pánev se lžící řepkového oleje, žampiony očistěte, osolte a opepřete a přidejte je na pánev. Po celou dobu je jemně promíchávejte, dokud nebudou hezky hnědorůžové.
Poté si připravte brokolici. Já používám speciální nádobu pro var v páře do mikrovlnky, ale pokud ji nemáte, můžete ji připravit třeba tak, že dáte do hrnce trochu vody, zaháknete do něj kovový cedník, přidáte brokolici a přiklopíte pokličkou.
Poté nakrájejte zbylou zeleninu na podobně velké kousky, vše smíchejte, přidejte cizrnu, lžíci hořčice a olivový olej a je hotovo.

Hodnoty na 1 porci:
770 kJ
9 g bílkovin
18 g sacharidů
7 g tuku
9 g vlákniny
...a spoustu vitamínů!

Žádné komentáře:

Okomentovat