Citronovo-makový mug cake z ovesných vloček

Mug cake je asi jeden z nejrychlejších a nejsnadnějších receptů vůbec. V poslední době se s nimi přímo roztrhl pytel a já ho vidím obzvlášť na instagramu každou chvíli 🙂 Nejdřív jsem vyzkoušela takový nečastější recept na zdravý koláček z hrnku- vločky, banán, vejce. Bohužel jsem ale byla dost zklamaná, protože mi vůůbec nechutnal a bylo mi líto vyhozených vloček, ze kterých mohla být skvělá kaše 😀 Pak jsem si ale recept trošku pozměnila a vylepšila po svém a vznikl mug cake, za který dám ruku do ohně! 

Na 1 porci potřebujete:

60 g rozemletých ovesných vloček
1 vejce
lžíce oleje (já použila řepkový-máslovou manku)
2 lžíce mléka
1 lžíce máku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce třtinového cukru (10g)
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
Postup:
V jedné misce smíchejte citronovou šťávu, vejce, olej, mléko, cukr a vanilkový extrakt. V druhé smíchejte rozemleté ovesné vločky, prášek do pečiva, sůl a poté do ní pomalu a důkladně vmíchejte tekutou směs. Nakonec přimíchejte mák a citrónovou kůru. Vlijte do hrnku nebo malé zapékací mističky a dejte na nejvyšší výkon na 2-2,5 minuty do mikrovlnky. A hotovo!
Hodnoty na 1 porci:
2010 kJ
17 g Bílkovin
51 g Sacharidů
22 g Tuku