Setkání blogerů pod záštitou Vím, co jím

Dostalo se nám té cti, že jsme byly pozvané na setkání blogerů, pořádané neziskovou iniciativou Vím, co jím a piju. Celé společnosti a jejich aktivitám velmi fandíme, proto jsme z pozvání měly obrovskou radost a okamžitě potvrdily svou účast.

Setkání se konalo 14.3. v prostorách školy vaření Laboratorio v Praze. Celkem se zúčastnilo asi 15 blogerů a fajn bylo, že šlo o blogy s celkem různorodou tématikou. Po stručném představení organizace Vím, co jím a piju a jejich aktivit následovala přednáška MUDr. Václavy Kunové na téma solení. Dozvěděli jsme se výsledky testů pečiva z hlediska obsahu soli a mnoho dalšího. Prostor zbyl i pro dotazy.

Dále následovala přednáška o foodstylingu. Všechny zúčastněné přednáška velmi zaujala, protože focení jídel na blog je mnohem větší věda, než se zdá, a krásné fotky udělají mnoho. Dozvěděli jsme se pár triků, které profesionálové používají při focení. Například pokud chcete vyfotit polévku tak, aby byla krásně průzračná, stačí do ní kápnout trochu jaru. Zajímavé, ale zkoušet to asi nebudeme. 🙂

Nakonec přišlo na řadu vaření, které většina z nás velmi ocenila, vzhledem k času oběda. Na programu byl předkrm ve formě černé čočky beluga s kořenovou zeleninou, kozím sýrem a vlašskými ořechy, dále flank steak s polentou a karamelizovanou kapustičkou a jako dezert odlehčené tiramisu. Všechno se nám podařilo společnými silami uvařit, jídlo jsme si vyfotili a nakonec si na něm pochutnali. Vzhledem k tomu, že polenta nám přišla trošku slanější, v duchu celé akce jsme si steak nesolily, což vůbec nebylo na škodu, protože maso bylo kvalitní, výborné, a navíc připravené pod dohledem profesionálů.

Velice děkujeme za možnost účastnit se skvělé akce, která jistě nebyla jen příjemným strávením dopoledne, ale i něčím užitečným a plným poznatků. Doufáme, že takových setkání bude více a zbude také trochu více času na seznámení se s ostatními bloggery.