Tatarák z lososa s pečenou bramborou

Tatarák z lososa se většinou podává na opečené bagetce s česnekem a hodí se proto spíš na večeři. Já na něj ale měla chuť už na oběd a bagetku jsem neměla, tak jsem zkusila upéct brambory a dát si tatarák s nimi. Výsledek mě mile překvapil.

Na 1 porci:
100 g losos
1 šalotka
3 plátky jalapeňos
lžička kapar
lžička olivového oleje
lžička olivového oleje s chilli
rybí omáčka
pepř, sůl
2 střední brambory – 300 g

V alobalu upečte brambory.  Trvá to asi 40 minut na 180 °C.
Lososa nakrájejte na kostičky a dejte do misky. Nakrájejte na jemno cibulku, kapary a jalapeňos a přimíchejte je k lososovi.
Přidejte lžičku olivového oleje, trochu rybí omáčky, případně sůl a pepř, ale to není potřeba.
Po upečení brambory rozkrojte a nechte chvilku vychladnout, aby se losos neupekl.
Naplňte brambory, polijte olivovým olejem s chilli a podávejte.

Hodnoty na 1 porci:
2160 kJ
27 g bílkovin
48 g sacharidů
22 g tuku
5 g vlákniny