1. Salát na řecký způsob
Ingredience:
- Čerstvá zelenina: hlávkový salát, okurka, rajčata
- Černé olivy
- Tuňák ve vlastní šťávě
- Červená cibule
- Feta/balkánský sýr
Zálivka:
- 1 PL olivový olej
- 1 PL ocet
- 2 ČL plnotučná hořčice
- Sůl a pepř
Postup:
Zeleninu i sýr nakrájejte na menší kousky, vše smíchejte, přidejte zálivku a znovu vše promíchejte. K podávání nezapomeňte přidat pečivo.
2. Těstovinový salát
Ingredience:
- Kuřecí/krůtí maso
- + ČL řepkového oleje
- Bylinky dle chuti
- Sůl
- Čerstvá zelenina: polníček, okurka, paprika, rajčata, jarní cibulka
- Těstoviny
Zálivka:
- 3 PL polotučný jogurt
- 1 ČL olivový olej
- 1 ČL ocet nebo citronová šťáva
- Sušené bylinky a sůl
Postup:
Maso osolte, přidejte bylinky a orestujte na řepkovém oleji.
Zeleninu (kromě polníčku) nakrájejte na menší kousky. Přidejte maso, uvařené těstoviny a zálivku. Smíchejte a můžete podávat.
3. Cizrnový salát
Ingredience:
- Cizrna vařená/konzervovaná (tu případně propláchněte)
- Čerstvá zelenina: rukola, paprika, kukuřice
- Vařená řepa
- 1 ČL olivového oleje
- Balzamiko
- 1 vařené vejce
- Pepř
Postup:
Zeleninu nakrájejte na menší kousky. Smíchejte s cizrnou a zakápněte olivovým olejem a balzamikem. Na vrch přidejte vařené vejce a lehce opepřete.
Videorecepty najdete ZDE.