1. Dýňový koláč
Ingredience (16 porcí):
- 300 g dýňového pyré
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 100 ml oleje
- 2 vejce
- 2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Krém:
- 200 g krémového sýra
- citronová šťáva
- moučkový cukr
Postup:
Všechny ingredience na těsto smícháme a dáme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30 minut.
Než se koláč upeče, vymícháme si krém, který po vychladnutí koláče na koláč rozprostřeme.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 914 kJ
- 4,2 g bílkovin
- 26 g sacharidů
- 10 g tuku
- 1,3 g vlákniny

2. Dýňové rizoto
Ingredience (4 porce):
- 300 g dýňového pyré
- 200 g rýže arborio
- 1 malá cibule
- 2 lžíce másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- 40 g parmazánu
- špetka soli a pepře
Postup:
Na másle necháme zesklovatět cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme rýži a chvilku společně restujeme.
Rýži následně postupně zaléváme vývarem. Jakmile je rýže měkká na skus, přidáme dýňové pyré, promícháme a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme parmazán a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 1603 kJ
- 9,9 g bílkovin
- 53 g sacharidů
- 14,2 g tuku
- 2,3 g vlákniny

3. Dýňové brambory
Ingredience (4 porce):
- 300 g dýňové pyré
- 500 g brambor
- čerstvý nebo citronový tymián
- sůl, pepř (dle chuti)
Postup:
Oloupané a umyté brambory uvaříme do měkka. Ještě horké brambory pak rozšťoucháme společně s dýňovým pyré. Nakonec přidáme tymián a dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 777 kJ
- 4,4 g bílkovin
- 34 g sacharidů
- 3 g tuku
- 3,8 g vlákniny

Recepty najdete i na našem Instagramu.