1. Hráškový dip s mátou
Ingredience (2 porce):
- 300 g mraženého hrášku
- 20 g másla nebo lžíce oleje
- 100 ml silného mátového čaje
- sůl
- pepř
Postup:
Na mírném plameni na pánvi rozehřejte máslo a přidejte hrášek. Cca 10 minut ho ohřívejte, aby rozmrznul, ale nesmažte ho, aby se máslo nepřipálilo.
Přidejte asi 2 špetky soli a dvakrát otočte mlýnkem na pepř.
Poté přendejte hrášek do vysoké nádoby, přilijte vychladlý mátový čaj a rozmixujte tyčovým mixérem.
Nezapomeňte přidat zdroj bílkovin (šunka, sýr cottage, sýrové nitě…).
Tento recept najdete i v naší kuchařce „Vyváženě“, kterou můžete objednávat TADY
2. Pomazánka s okurkou a kešu
Ingredience:
- 80 g okurky
- 20 g balkánského sýru
- 15 g kešu ořechů
- 150 g polotučného tvarohu
- sůl
- petržel
Postup:
Okurku nakrájejte na kostky a přidejte k ní zbývající suroviny. Lžící promíchejte a podávejte se zeleninou.
3. Papriková pomazánka
Ingredience:
- 2 vejce natvrdo
- 100 g červené papriky
- stroužek česneku
- 100 g polotučného tvarohu
- 60 g měkkého tvarohu
- mletá sladká paprika
Postup:
Uvařená vajíčka rozmačkejte vidličkou, přidejte papriku nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Přidejte oba tvarohy a koření. Lžící promíchejte a podávejte se zeleninou.
Tyto recepty a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.