3 tipy na pomazánky

1. Hráškový dip s mátou

Ingredience (2 porce):

  • 300 g mraženého hrášku
  • 20 g másla nebo lžíce oleje
  • 100 ml silného mátového čaje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Na mírném plameni na pánvi rozehřejte máslo a přidejte hrášek. Cca 10 minut ho ohřívejte, aby rozmrznul, ale nesmažte ho, aby se máslo nepřipálilo.

Přidejte asi 2 špetky soli a dvakrát otočte mlýnkem na pepř.

Poté přendejte hrášek do vysoké nádoby, přilijte vychladlý mátový čaj a rozmixujte tyčovým mixérem.

Nezapomeňte přidat zdroj bílkovin (šunka, sýr cottage, sýrové nitě…).

Tento recept najdete i v naší kuchařce „Vyváženě“, kterou můžete objednávat TADY

2. Pomazánka s okurkou a kešu

Ingredience:

  • 80 g okurky
  • 20 g balkánského sýru
  • 15 g kešu ořechů
  • 150 g polotučného tvarohu
  • sůl
  • petržel

Postup:

Okurku nakrájejte na kostky a přidejte k ní zbývající suroviny. Lžící promíchejte a podávejte se zeleninou.

3. Papriková pomazánka

Ingredience:

  • 2 vejce natvrdo
  • 100 g červené papriky
  • stroužek česneku
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 60 g měkkého tvarohu
  • mletá sladká paprika

Postup:

Uvařená vajíčka rozmačkejte vidličkou, přidejte papriku nakrájenou na kostičky a prolisovaný česnek. Přidejte oba tvarohy a koření. Lžící promíchejte a podávejte se zeleninou.

Tyto recepty a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.