1. Ferrero Rocher🌰
Ingredience (1 sklenička – cca 300 ml):
- 200 g řeckého jogurtu 2–5 % tuku
- 1 čl lískoořískového másla
- 1 čl kakaa
- 1 čl medu
- 2 pl ovesných vloček
- 1 pl mletých lískových ořechů
- lískové ořechy a čokoláda na ozdobu
Postup:
Namleté ořechy smíchejte s ovesnými vločkami. Řecký jogurt smíchejte s kakaem, medem a lískooříškovým máslem. Do skleničky vrstvěte střídavě sypkou a tekutou směs. Ozdobte nasekanými ořechy a čokoládou.
2. Raffaello🥥
Ingredience (1 sklenička – cca 300 ml):
- 200 ml mléka
- 100 g řeckého jogurtu 2–5 % tuku
- 1/2 balení kokosového pudinku v prášku
- 1 balení vanilkového cukru (8 g)
- 10 ks piškotů
- 20 g mandlí
- mandle a bílá čokoláda na ozdobu
Postup:
Nejdříve si z mléka a pudinkového prášku připravte pudink. Do něj vmíchejte vanilkový cukr a řecký jogurt. Nalámané nebo namleté piškoty smíchejte s nasekanými mandlemi. Do skleničky vrstvěte střídavě sypkou a tekutou směs. Ozdobte nasekanými mandlemi a bílou čokoládou.
3. Bounty🍫
Ingredience (1 sklenička – cca 300 ml):
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 pl mletého kokosu
- 1 balení vanilkového cukru (8 g )
- 30 g hořké čokolády
- kokos na ozdobení
Postup:
Tvaroh smíchejte s kokosem a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Do skleničky vždy vložte část krému a zalijte troškou čokolády. Vrch dezertu zalijte čokoládou a posypte kokosem.
Tyto recepty a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.