Bezlepkový slaný cukeťák

Ingredience:

  • 500 g cukety
  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g polenty 
  • 80 g cibule 
  • 2 stroužky česneku 
  • 4 vejce 
  • 40 g parmazánu
  • 100 g schwarzwaldské šunky 
  • lžíci nasekané petržele 
  • lžičku majoránky 
  • lžičku soli 
  • lžičku oregana 
  • pepř 
  • půl lžičky kypřicího prášku do pečiva 
  • lžíci oleje 

Postup:

Cuketu nastrouhejte, přidejte mouku a polentu. Cibuli nakrájejte najemno a přimíchejte do těsta. Přidejte vejce, vylisovaný česnek a všechny druhy koření. Parmazán nastrouhejte, šunku nakrájejte na kostičky a také je zamíchejte do směsi. Přidejte kypřicí prášek do pečiva, důkladně promíchejte a pečte ve formě vymazané olejem na 200 °C cca 40 minut.

Videorecept najdete ZDE.