Blog

Pitný režim a jak na něj

Dostatečný pitný režim je základ a při sportu to platí dvojnásob! Voda hraje v našem těle významnou roli – umožňuje transport látek, tvoří prostředí pro metabolické reakce, podílí se na termoregulaci, je vhodným rozpouštědlem živin atd. Množství v organismu pak závisí na mnoha faktorech jako například pohlaví, hmotnosti, zdravotním stavu, okolních podmínkách (např. teplota) a […]

Tvarohové knedlíky

Ingredience (cca 4 porce): Těsto: Rozvar: Na ozdobu: Postup: V míse smíchejte tvaroh s vejci a špetkou soli, poté postupně zapracujte mouku, dokud nevznikne kompaktní těsto. Z něj na pomoučeném vále vytvarujte váleček, nakrájejte ho na malé kousky a vytvořte kuličky, ty vhoďte do vroucí osolené vody. Vařte je přibližně 5 až 7 minut, a […]

Klient zhubnul 44 kostek másla

Příběh z poradny: Zhubnout bez diet a bez toho, abyste se úplně vzdali toho, co máte rádi? Jde to.  Příběh svého klienta sepsala Mgr. Marijana Vasilić, nutriční terapeutka poradny Ne hladu v Brně. V dnešní době se na nás valí spousta “zaručených” způsobů, jak rychle zhubnout. Keto diety, low carb, půsty, detoxy, sirupové kúry… Možná […]

Meruňkový koláč s drobenku

Ingredience (pekáč velikosti 34×24 cm): Těsto: Náplň: Drobenka: Postup: Nejdříve si připravte drobenku. V misce prsty smíchejte máslo, moučkový cukr, hrubou mouku a ovesné vločky, dokud nevzniknou hrudky. V další míse smíchejte tvaroh, vajíčko, cukr a citronovou kůru, výsledná směs bude sloužit jako náplň. Meruňky nakrájejte na půlky nebo čtvrtiny. Následně si připravte těsto. Ve […]

Endometrióza a výživa

Endometrióza je velmi komplexní zánětlivé onemocnění, které může mít negativní dopad na celkovou kvalitu života. Odhadem postihuje přibližně 2–10 % žen. Základní pojmy: Endometrium = děložní sliznice Endometrióza = onemocnění, kdy je přítomna tkáň velmi podobná té endometriální (tedy nejde přímo o děložní sliznici) mimo dělohu (např. na vaječnících, ve stěně dělohy) a má několik […]

Virální okurkový salát

Ingredience: Postup: V troubě na horký vzduch (nebo v horkovzdušné fritéze) opečte cizrnu s oblíbeným kořením – třeba červenou paprikou a italskými bylinkami. Právě saláty jsou skvělým způsobem, jak do jídelníčku zařadit víc luštěnin. 🫘 Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.

Jak vznikají poctivé moravské koláče v pekárně Kabát?

Nahlédly jsme pod ruce mistrům pekařům a ochutnaly jsme výsledek Když se řekne „moravské koláče“, mnohým z nás se vybaví poctivá domácí vůně, jemné kynuté těsto, tvaroh, povidla a sladká drobenka. A my jsme díky naší dlouhodobé spolupráci s pekárnou Kabát měly možnost zažít, jak se tyto tradiční koláče připravují přímo pod širým nebem – […]

Krupicová zmrzlina

Ingredience: Postup: Uvařte krupicovou kaši a nechte ji lehce vychladnout. Rozmixujte ji s banánem, jogurtem a vanilkovým cukrem dohladka. Kakao vmíchejte až nakonec – jen lehce, pro mramorový efekt. Nalijte do krabičky a dejte do mrazáku. Po 1 a 2 hodinách promíchejte od kraje, pro jemnější konzistenci. Nechte ztuhnout do druhého dne. Před podáním ji […]

3x dezert do skleničky

1. Ferrero Rocher🌰 Ingredience (1 sklenička – cca 300 ml): Postup: Namleté ořechy smíchejte s ovesnými vločkami. Řecký jogurt smíchejte s kakaem, medem a lískooříškovým máslem. Do skleničky vrstvěte střídavě sypkou a tekutou směs. Ozdobte nasekanými ořechy a čokoládou. 2. Raffaello🥥 Ingredience (1 sklenička – cca 300 ml): Postup: Nejdříve si z mléka a pudinkového […]

Lze zdravě zhubnout po léčbě z PPP?

Když si klientka přeje změnu – ale ne za každou cenu Příběh své klientky sepsala Bc. Lucie Ščotková, nutriční terapeutka Ne hladu v Praze. Věta „chtěla bych se zase cítit dobře ve svém těle, ale nechci znovu spadnout do restrikcí“ zazněla hned při prvním setkání. A byla to jedna z těch vět, která říká mnohé. […]

Sleva 100 Kč na první nákup v Ne hladu!

Přihlaště se k odběru novinek a my vám obratem pošleme slevový kód na e-mail

Ano, chci se přihlásit k odběru novinek Ne hladu. Z odběru se můžu v budoucnu kdykoliv jednoduše odhlásit. Přečetl/a jsem si informace o ochraně osobních údajů.