Blog

Dýňová polévka
Dýňovka patří mezi oblíbence asi většiny z nás. Proto jsme ji udělali vyváženě tak, abychom ji mohli brát jako plnohodnotné jídlo, které dostatečně zasytí. V polévce je navíc schovaná červená čočka a může to být tedy další způsob, jakým do jídelníčku zakomponovat luštěniny. Ingredience na 4 porce: Postup Oloupanou dýni nakrájejte na kostky a uvařte […]
Celozrnné těstoviny s dýňovou omáčkou
Ingredience Postup Pečenou dýni společně s ricottou, solí, pepřem a korma curry kořením rozmixujte tyčovým mixérem do hladké omáčky. Přidejte lístky polníčku a smíchejte s uvařenými těstovinami. Na pánvi si nasucho opražte na kostičky nakrájenou šunku, přidejte k těstovinám a nakonec posypte sýrem.


Podmáslové lívance
Myslím, že když vidíte fotku sladké snídaně, obzvlášť lívanců nebo palačinek, můžete hned tušit, že je to příspěvek od Andy. Miluju sladké snídaně, sladké pečení obecně a to, že dělání palačinek a lívanců je můj největší relax, už jsem tu určitě zmiňovala. Ale co si budeme nalhávat…ty nejlepší a nejnadýchanější lívance jsou jednoduše z hladké […]
Veganské Mac ‚n‘ cheese
Nedávno jsem se sháněla po tipech na recept na veganské mac ‚n‘ cheese. Nakonec jsem si vzala z každého něco, něco trochu poupravila podle svého a vzešel z toho recept, který sice logicky nechutná úplně jako sýr, ale je to podle mě strašně dobré. Tak se podělím o recept: Na 2 porce: 160 g makarónů75 […]


Jidáše
na 20 jidášků budete potřebovat: Na potření: Nejprve nechte vzejít kvásek (droždí, trochu mléka, lžíce mouky a cukru), pak smíchejte mouku, cukr, sůl, koření, nakonec žloutky, mléko smíchané se smetanou a rozpuštěným máslem (vlažné) a nakonec vzešlý kvásek. Vypracujte těsto a nechte jej ještě hodinu až hodinu a půl kynout přikryté utěrkou. Potom vytvarujte požadované […]
Krémové těstoviny s kuřecím masem a špenátem
Smetana, kuřecí maso a špenát – klasika, která určitě neomrzí. Já si občas dělám tuhle vegetariánskou verzi. Stačí vyměnit kuřecí maso za tofu a je hotovo. Na 1 porci: Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny. Na pánvi orestujte plátky česneku, přidejte nasekaný špenát a na kostičky nakrájené tofu. Do základu lze přidat i cibuli. Následně […]


Středomořský luštěninový salát
Nevíte si rady, jak do jídelníčku zařadit luštěniny? Dá se s nimi hodně vyhrát – můžete je zařadit jako přílohu k rybě, rozmixovat do luštěninového dipu nebo je zakomponovat do salátu jako my v tomto receptu. Větší porce luštěnin zajistí kromě sacharidů i dostatek bílkovin, takže stačí přidat olej nebo oříšky a vyvážené jídlo máte […]
Noky s rajčatovou omáčkou a mletým kuřecím masem
Asi to známe a máme často všichni – období nestíhání vůbec ničeho. A tak se pak hodí vařit ideálně rychlovky, které jsou za 10 minut hotové. Takže jeden tip, protože noky se u mě v jídelníčku poslední dobou objevují docela často. Co Vy a noky? Jakou kombinaci máte nejraději? Joo a pokud byste měli moc […]


Hruškový koláč s dýňovým proteinem
V poslední době jsem zkoušela spoustu rostlinných proteinů a ještě chystám nějaké objednat, ať vím, na co se který z nich hodí. Jsou super v tom, že jde prostě o čistou ingredienci, nejsou nijak ochucené a i se dají sehnat za super cenu. A zvlášť v rostlinné stravě vidím jejich obrovské využití. No a zatím […]
Lívance na slano
Na slané snídaně přijde v poradně často řeč. Jasně, pečivo a pak…? Pro milovníky slaných snídaní tu mám jeden další tip. V poslední době jsem si oblíbila ricottu a cpu jí, kde sedá. Dneska třeba do lívanců na slano. Zhruba na dvě porce budete potřebovat:150 g ricotta2 vejce90 g mouka (můžete použít celozrnnou pšeničnou a […]
