chléb s koprovou pomazánkou a uzeným lososem, večeře, pomazánka

Chléb s koprovou pomazánkou a uzeným lososem

Volba studené nebo teplé večeře je čistě na Vás a dost se odvíjí například od ročního období nebo od času, který (ne)máme na přípravu jídla. V zimě a na podzim často saháme po teplých jídlech, třeba po polévkách, v létě si naopak raději uděláme studený salát. Po studeném jídle pak často saháme i v případě, že nemáme tolik času na přípravu. Ani jedno však není špatně a je nejlepší řídit se dle chuti. 

Každopádně ať už budeme sahat po teplém nebo studeném jídle, vždy je důležité myslet na vyváženost a pestrost. Pokud se vracíte pozdě večer domů a míváte chuť si udělat maximálně obložené pečivo, zkuste být trošku kreativní a vyměňte kus pečiva se šunkou a sýrem třeba za kus pečiva s koprovou pomazánkou a uzeným lososem. Možná vám i vaše chuťové pohárky poděkují za změnu.

Chléb s KOPROVOU pomazánkou a UZENÝM LOSOSEM

• 100 g žitný chléb

• 40 g uzený losos

• 30 g ricotta 

• 40 g polotučný tvaroh

• kopr 

• sůl

• černá sezamová semínka

Ricottu, tvaroh, sůl, kopr a semínka smícháte dohromady, namažete na chléb a přidáte uzeného lososa. K tomu si pak můžete udělat například salátek z rukoly a mrkve. Za 5 minut máte hotovo.

Hodnoty na 1 porci: 
• 1 600 kJ
• 24 g bílkovin
• 58 g sacharidů
• 11 g tuku