Citronové těstoviny s ricottou

Ingredience (1 porce):

  • 80 g těstovin (pro vyšší obsah vlákniny můžete zvolit celozrnné)
  • 80–100 g kuřecího prsa
  • 5 g řepkového oleje
  • 70–80 g ricotty
  • 10 g parmazánu / grana padano
  • 25 g baby špenátu
  • Špetka citronové kůry
  • 1–2 ČL citronové šťávy
  • Sůl, pepř

Postup:

Těstoviny uvařte dle návodu a cca 50–100 ml vody z těstoviny si dejte stranou.

Na kapce oleje z obou stran orestujte osolená a opepřená kuřecí prsa. Ta následně lehce podlijte vodou a nechce chvíli podusit.

Jakmile je maso hotové, vyndejte ho z pánve a na výpeku smíchejte ricottu s vodou z těstovin do hladké konzistence. Přidejte citronovou šťávu a kůru a přimíchejte uvařené těstoviny. Vše promíchejte, přidejte nasekaný špenát a po chvíli strouhaný sýr. Opět promíchejte a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou kůrou.

Těstoviny podávejte s kuřecím masem, které předem nakrájejte na tenké plátky.

Videorecept najdete ZDE.