Ingredience (1 porce):
- 80 g těstovin (pro vyšší obsah vlákniny můžete zvolit celozrnné)
- 80–100 g kuřecího prsa
- 5 g řepkového oleje
- 70–80 g ricotty
- 10 g parmazánu / grana padano
- 25 g baby špenátu
- Špetka citronové kůry
- 1–2 ČL citronové šťávy
- Sůl, pepř
Postup:
Těstoviny uvařte dle návodu a cca 50–100 ml vody z těstoviny si dejte stranou.
Na kapce oleje z obou stran orestujte osolená a opepřená kuřecí prsa. Ta následně lehce podlijte vodou a nechce chvíli podusit.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho z pánve a na výpeku smíchejte ricottu s vodou z těstovin do hladké konzistence. Přidejte citronovou šťávu a kůru a přimíchejte uvařené těstoviny. Vše promíchejte, přidejte nasekaný špenát a po chvíli strouhaný sýr. Opět promíchejte a dochuťte solí, pepřem a případně citronovou kůrou.
Těstoviny podávejte s kuřecím masem, které předem nakrájejte na tenké plátky.
Videorecept najdete ZDE.