Ingredience (4 porce):
- 200 g rýže
- 200 g cizrny
- 1 lžíce oleje
- 2 mrkve
- 1 cibule
- česnek
- sůl
- lžička kurkumy
- lžička kari
- 2 balení cottage
- 50 ml mléka
Postup:
Cizrnu nechte přes noc ve vodě.
Na lžíci oleje osmahněte cibuli, mrkve a česnek. Cizrnu vařte ve vodě 60 minut.
Smíchejte cottage a mléko (jako náhradu smetany) a rozmixujte, aby směs měla krémovou konzistenci.
K zelenině přidejte uvařenou cizrnu, kari, kurkumu, omáčku z cottage a vše vařte 10 minut. Dochuťte solí.
Podávejte s uvařenou rýží.
Videorecept najdete ZDE.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Grizly, které tímto děkujeme.