Cizrna na kari

Ingredience (4 porce):

  • 200 g rýže
  • 200 g cizrny
  • 1 lžíce oleje
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • česnek
  • sůl
  • lžička kurkumy
  • lžička kari
  • 2 balení cottage
  • 50 ml mléka

Postup:

Cizrnu nechte přes noc ve vodě.

Na lžíci oleje osmahněte cibuli, mrkve a česnek. Cizrnu vařte ve vodě 60 minut.

Smíchejte cottage a mléko (jako náhradu smetany) a rozmixujte, aby směs měla krémovou konzistenci.

K zelenině přidejte uvařenou cizrnu, kari, kurkumu, omáčku z cottage a vše vařte 10 minut. Dochuťte solí.

Podávejte s uvařenou rýží.

Videorecept najdete ZDE.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Grizly, které tímto děkujeme.