Čočka s pečenou dýní a sýrem („Vyváženě: rychle a jednoduše“)

Ingredience (2 porce):

  • 400 g dýně hokkaido
  • 150 g červené čočky
  • 100 g červené cibule
  • 100 g balkánského sýra
  • 10 ml olivového oleje
  • 10 ml krémového balsamica
  • 10 g bazalky
  • 6 g oregana
  • velká špetka soli
  • velká špetka mletého bílého pepře

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni umyjte, překrojte napůl a vydlabejte semínka. Následně ji nakrájejte na měsíčky, cibuli překrojte na čtvrtky. Zeleninu rozvrstvěte na plech vyložený pečicím papírem a potřete směsí balsamica a olivového oleje. Pečte zhruba 25–30 minut.

Mezitím si dle návodu připravte červenou čočku. Hotovou čočku dochuťte bazalkou, oreganem a pepřem.

Na talíři navrstvěte čočku, pečenou zeleninu a na závěr posypte rozdrobeným balkánským sýrem.

Naši novou kuchařku si můžete předobjednat do konce září ZDE.

Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.