Ingredience (2 porce):
- 400 g dýně hokkaido
- 150 g červené čočky
- 100 g červené cibule
- 100 g balkánského sýra
- 10 ml olivového oleje
- 10 ml krémového balsamica
- 10 g bazalky
- 6 g oregana
- velká špetka soli
- velká špetka mletého bílého pepře
Postup:
Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni umyjte, překrojte napůl a vydlabejte semínka. Následně ji nakrájejte na měsíčky, cibuli překrojte na čtvrtky. Zeleninu rozvrstvěte na plech vyložený pečicím papírem a potřete směsí balsamica a olivového oleje. Pečte zhruba 25–30 minut.
Mezitím si dle návodu připravte červenou čočku. Hotovou čočku dochuťte bazalkou, oreganem a pepřem.
Na talíři navrstvěte čočku, pečenou zeleninu a na závěr posypte rozdrobeným balkánským sýrem.
Naši novou kuchařku si můžete předobjednat do konce září ZDE.
Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.