Domácí sypané müsli

Protože jsem poslední dobou snídala skoro jen kaše, už mě trochu omrzely a chtěla jsem objevit něco nového. Zašla jsem proto do zdravé výživy a nakoupila spoustu dobrot, ze kterých jsem smíchala müsli. Chvíli jsem přemýšlela, jestli sem mám vůbec dávat recept, protože smíchat ingredience dle libosti zvládne každý. Nakonec jsem si ale říkala, že vás to třeba inspiruje a vytvoříte něco podobného pro sebe nebo pro někoho jako dárek k Vánocům, které se blíží a my na celém blogu nemáme jediný tip na dárek. Ostuda!

Použila jsem tyto ingredience:
  • Ovesné vločky
  • Dobrou vlákninu
  • Celozrnné lupínky
  • Mandle
  • Vlašské ořechy
  • Pistácie
  • Dýňová semínka
  • Goji
  • Sušené hrušky
Poměr dejte takový, jaký vám vyhovuje, já směs vyráběla z 500 g vloček. Vše jsem smíchala ve velkém tubusu od whiskey, ve kterém müsli skladuji. Na fotku jsem použila nádobu, kterou jsem kdysi dávno dostala při koupi vodní dýmky k uchování tabáku. Tohle využití se mi ale líbí víc. 🙂
Podobnou nádobu určitě seženete v obchodech jako je Butlers nebo Nanu-Nana a nebála bych se ani zkusit Tesco nebo Ikeu. Pokud müsli dáte někomu jako dárek i s pěknou skleničkou, bude mít jistě dvojnásobnou radost.
Na závěr bych snad jen napsala, že samozřejmě můžete takto připravit stejně dobré, možná ještě lepší pečené müsli, ale dejte pozor, aby vám příliš nezhnědlo. Při jeho pečení snadno vzniká látka zvaná akrylamid, který působí toxicky. Není třeba se kvůli tomu bát pečených výrobků, uvádím to spíš pro zajímavost, ale třeba já se snažím jíst co nejvíc věcí v přirozené podobě a pečení si schovat pro sušenky nebo koláče. 🙂