Ingredience (2–3 porce):
- 7 g másla
- 1–2 kostky droždí
- 2–3 vejce (vel. M)
- ½ malé cibule
- sůl, pepř
- pažitka
Postup:
Vejce rozšleháme společně se špetkou soli a trochou pepře.
Na středním plameni rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme asi 1–2 minuty. Poté do pánve rozdrobíme droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Ve chvíli, kdy je droždí rozpuštěné, přidáme do pánve rozšlehaná vejce a promícháme. Plamen ztlumíme a mícháme dokud směs nedosáhne konzistence míchaných vajec.
Hotovou pomazánku servírujeme bohatě sypanou nasekanou pažitkou, jarní cibulkou nebo pórkem. Výborná je na opečeném pečivu.
Videorecept najdete ZDE.