Drožďová pomazánka

Ingredience (2–3 porce):

  • 7 g másla
  • 1–2 kostky droždí
  • 2–3 vejce (vel. M)
  • ½ malé cibule
  • sůl, pepř
  • pažitka

Postup:

Vejce rozšleháme společně se špetkou soli a trochou pepře.

Na středním plameni rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme asi 1–2 minuty. Poté do pánve rozdrobíme droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Ve chvíli, kdy je droždí rozpuštěné, přidáme do pánve rozšlehaná vejce a promícháme. Plamen ztlumíme a mícháme dokud směs nedosáhne konzistence míchaných vajec.

Hotovou pomazánku servírujeme bohatě sypanou nasekanou pažitkou, jarní cibulkou nebo pórkem. Výborná je na opečeném pečivu.

Videorecept najdete ZDE.