Drožďová pomazánka

Ingredience (2–3 porce):

  • 7 g másla
  • 1–2 kostky droždí
  • 2–3 vejce (vel. M)
  • ½ malé cibule
  • sůl, pepř
  • pažitka

Postup:

Vejce rozšleháme společně se špetkou soli a trochou pepře.

Na středním plameni rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme asi 1–2 minuty. Poté do pánve rozdrobíme droždí a mícháme, dokud se droždí nerozpustí. Ve chvíli, kdy je droždí rozpuštěné, přidáme do pánve rozšlehaná vejce a promícháme. Plamen ztlumíme a mícháme dokud směs nedosáhne konzistence míchaných vajec.

Hotovou pomazánku servírujeme bohatě sypanou nasekanou pažitkou, jarní cibulkou nebo pórkem. Výborná je na opečeném pečivu.

Videorecept najdete ZDE.

Sleva 100 Kč na první nákup v Ne hladu!

Přihlaště se k odběru novinek a my vám obratem pošleme slevový kód na e-mail

Ano, chci se přihlásit k odběru novinek Ne hladu. Z odběru se můžu v budoucnu kdykoliv jednoduše odhlásit. Přečetl/a jsem si informace o ochraně osobních údajů.