Dýňová omáčka

Ingredience (2 porce):

  • 450 g oloupané a vydlabané dýně
  • 50 g rajčatového protlaku
  • 180 g Cottage
  • 1 malý stroužek česneku
  • 1 velká lžíce strouhaného parmazánu + parmazán na posypání těstovin před podáváním
  • sůl a pepř
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička oleje

Postup:

Dýni oloupejte, vydlabejte, nakrájejte na kostičky, lehce ji pokapejte olejem, osolte, opepřete a dejte ji péct do vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 25 minut. Po upečení dejte dýni do mísy, přidejte rajčatový protlak a rozmixujte.

Na pánvi si rozpusťte lžíci másla, pak přidejte rozmixovanou dýni s rajčatovým protlakem, prolisovaný česnek, cottage, parmazán a nechte provařit než se cottage rozpustí.

Těstoviny s omáčkou naservírujte na talíř, přidejte parmazán, burratu či mozzarellu podle chuti.

Videorecept najdete ZDE.