Dýňové lívance

Ingredience (12 ks):

  • 1 vejce
  • 60 g dýňového pyré
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 100 ml mléka
  • 150 g bílého jogurtu
  • 170 g hladké celozrnné mouky
  • 20 g oleje

Postup:

Začneme přípravou dýňového pyré. Dýni rozpůlíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kousky, které dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů cca na 60 minut. Upečenou dýni rozmixujeme na pyré.
V míse si smícháme vejce, olej a dýňové pyré do hladké hmoty. Poté přidáme mléko a jogurt a pořádně promícháme.
V druhé míse si smícháme mouku, kypřící prášek a skořici. Obě směsi spojíme dohromady a promícháme tak, aby v těstě nebyly žádné hrudky.
Z těsta tvoříme lívanečky a opékáme z každé strany cca 2 minuty.

Videorecept najdete ZDE.