Dýňový chlebíček

Ingredience:

  • 220 g dýňového pyré
  • 90 g oleje
  • 70 g třtinového cukru
  • 50 ml polotučného mléka
  • 2 vejce
  • 230 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 čl mleté skořice
  • 1 čl perníkového koření
  • 1 čl kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 čl jedlé sody
  • špetku soli

Postup:

Nejprve si připravte dýňové pyré. Dýni hokaido rozkrojte napůl, vydlabejte semínka, vložte na plech slupkou nahoru a pečte při 180 °C přibližně 45 minut. Až dýně vychladne, vydlabejte dužinu a rozmixujte ji na hladké pyré.

V jedné míse smíchejte dýňové pyré, řepkový olej, třtinový cukr a polotučné mléko. Nakonec zašlehejte vejce.

V druhé míse smíchejte mouku, mletou skořici, perníkové koření, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.

Sypkou směs vmíchejte do tekuté a vzniklé těsto nalijte do formy.

Pečte při 180 °C přibližně 45 minut.

Videorecept najdete ZDE.