Ingredience:
- 220 g dýňového pyré
- 90 g oleje
- 70 g třtinového cukru
- 50 ml polotučného mléka
- 2 vejce
- 230 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 čl mleté skořice
- 1 čl perníkového koření
- 1 čl kypřícího prášku do pečiva
- 1/2 čl jedlé sody
- špetku soli
Postup:
Nejprve si připravte dýňové pyré. Dýni hokaido rozkrojte napůl, vydlabejte semínka, vložte na plech slupkou nahoru a pečte při 180 °C přibližně 45 minut. Až dýně vychladne, vydlabejte dužinu a rozmixujte ji na hladké pyré.
V jedné míse smíchejte dýňové pyré, řepkový olej, třtinový cukr a polotučné mléko. Nakonec zašlehejte vejce.
V druhé míse smíchejte mouku, mletou skořici, perníkové koření, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
Sypkou směs vmíchejte do tekuté a vzniklé těsto nalijte do formy.
Pečte při 180 °C přibližně 45 minut.
Videorecept najdete ZDE.