Ingredience (2 porce):
- 200 g mletého hovězího masa s obsahem tuku do 10 %
- 4 malé celozrnné tortilly (160 g)
- 100 g rajčat
- 100 g papriky
- 100 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka hovězího bujónu
- 2 bobkové listy
- 10 g oleje
- 1 čajová lžička mleté sladké papriky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička černého mletého pepře
Postup:
Na pánvi s olejem orestujte dozlatova nakrájenou cibuli. Poté přidejte mleté hovězí maso, osolte a dobře vařečkou oddělte jednotlivé kousky, aby se maso rovnoměrně opeklo ze všech stran. Hotové by mělo být zhruba za 7–10 minut. Mezitím si na kostičky nakrájejte papriku a rajčata. Bujón rozmíchejte v cca 200 ml horké vody. Připravenou zeleninu přidejte k masu, ochuťte sladkou paprikou, bobkovými listy, česnekem, pepřem a vše podlijte připraveným bujónem. Přiklopte pokličkou a společně duste asi 5 minut.
Hotovou směsí naplňte tortilly. Na závěr ji můžete rychle zapéct v kontaktním grilu.
Naši novou kuchařku si můžete předobjednat do konce září ZDE.
Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.