Polévky jsou skvělým způsobem, jak zařadit teplé jídlo, které může být plné zeleniny, může obsahovat luštěniny i celozrnné obiloviny a zároveň krásně zasytí, aniž by obsahovalo příliš energie. Přináším proto tip třeba na tuto hovězí polévku s pohankou a černou čočkou, která je opravdu jednoduchá a chutná.
Na 6 porcí:
- 400 g hovězího předního
- 1 morková kost
- 200 g pohanky
- 100 g černé čočky
- 1 mrkev
- Půl pórku
- bobkový list
- sůl, pepř
Postup:
Nejprve dejte vařit hovězí maso a morkovou kost. Přidejte sůl, pepř a bobkový list a na mírném plameni táhněte 2–3 hodiny, aby bylo maso měkké.
Poté maso vyndejte a nakrájejte na kostky. Kost vyhoďte.
Přidejte maso zpět do vývaru.
Nastrouhejte mrkev a nakrájejte pórek a přijdete je k vývaru.
Přidejte pohanku a černou čočku a vařte ještě asi 15 minut.
Servírujte.
Hodnoty na 1 porci:
- 1217 kJ
- 16 g bílkovin
- 68 g sacharidů
- 10 g tuku
- 8 g vlákniny