Ingredience (2–3 porce):
- 350 g mraženého hrášku
- 125 g odtučněného tvarohu
- 1 pl Lučiny
- šťáva z půlky citrónu
- sůl
- pepř
- 1 pl lněného oleje
- pažitka nebo jiné bylinky na dochucení
Postup:
Hrášek krátce orestujte na nepřilnavé pánvi a nechte jej vychladnout. Poté hrášek rozmixujte dohladka nebo ho jen rozmačkejte vidličkou pro hrubší texturu. Postupně vmíchejte tvaroh, Lučinu a citronovou šťávu. Dochuťte solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Nakonec přidejte lněný olej – buď ho vmíchejte přímo do pomazánky, nebo jím zakápněte hotovou porci na talíři. Nezapomeňte přidat pečivo jako zdroj komplexních sacharidů.
Videorecept najdete ZDE.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Ze Stodoly, které tímto děkujeme.