Hrášková pomazánka se lněným olejem

Ingredience (2–3 porce):

  • 350 g mraženého hrášku
  • 125 g odtučněného tvarohu
  • 1 pl Lučiny
  • šťáva z půlky citrónu
  • sůl
  • pepř
  • 1 pl lněného oleje
  • pažitka nebo jiné bylinky na dochucení

Postup:

Hrášek krátce orestujte na nepřilnavé pánvi a nechte jej vychladnout. Poté hrášek rozmixujte dohladka nebo ho jen rozmačkejte vidličkou pro hrubší texturu. Postupně vmíchejte tvaroh, Lučinu a citronovou šťávu. Dochuťte solí, pepřem a nasekanými bylinkami. Nakonec přidejte lněný olej – buď ho vmíchejte přímo do pomazánky, nebo jím zakápněte hotovou porci na talíři. Nezapomeňte přidat pečivo jako zdroj komplexních sacharidů.

Videorecept najdete ZDE.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Ze Stodoly, které tímto děkujeme.