V poslední době jsem zkoušela spoustu rostlinných proteinů a ještě chystám nějaké objednat, ať vím, na co se který z nich hodí. Jsou super v tom, že jde prostě o čistou ingredienci, nejsou nijak ochucené a i se dají sehnat za super cenu. A zvlášť v rostlinné stravě vidím jejich obrovské využití. No a zatím je můj favorit dýňový protein (v podstatě to, co zbyde ze semínek po výrobě oleje), který už jsem zkoušela na doplnění bílkovin třeba do cizrnového kari nebo palačinek. A protože se teď v obchodech objevují levné hrušky, přidala jsem ho i do svého oblíbeného koláče.
Tady je recept:
- 250 g celozrnná hladká Pernerka
- 250 ml mléko
- 80 g cukr
- 60 g řepkový olej
- 50 g dýňový protein
- 3 vejce
- Lžička jedlé sody
- 2 hrušky
- Skořice
Postup:
Hrušky nakrájejte na plátky, posypte skořicí a vyskládejte do pekáče. Zbylé ingredience smíchejte, můžete použít i tyčový mixér a těsto vylijte na hrušky. Pečte 35 minut na 180 stupňů.
1/10 koláče má:
- 1035 kJ
- 10 g B
- 30 g S
- 9 g T