Hruškový koláč s dýňovým proteinem

V poslední době jsem zkoušela spoustu rostlinných proteinů a ještě chystám nějaké objednat, ať vím, na co se který z nich hodí. Jsou super v tom, že jde prostě o čistou ingredienci, nejsou nijak ochucené a i se dají sehnat za super cenu. A zvlášť v rostlinné stravě vidím jejich obrovské využití. No a zatím je můj favorit dýňový protein (v podstatě to, co zbyde ze semínek po výrobě oleje), který už jsem zkoušela na doplnění bílkovin třeba do cizrnového kari nebo palačinek. A protože se teď v obchodech objevují levné hrušky, přidala jsem ho i do svého oblíbeného koláče. 

Tady je recept:

  • 250 g celozrnná hladká Pernerka
  • 250 ml mléko
  • 80 g cukr
  • 60 g řepkový olej
  • 50 g dýňový protein
  • 3 vejce
  • Lžička jedlé sody
  • 2 hrušky
  • Skořice

 

Postup:

Hrušky nakrájejte na plátky, posypte skořicí a vyskládejte do pekáče. Zbylé ingredience smíchejte, můžete použít i tyčový mixér a těsto vylijte na hrušky. Pečte 35 minut na 180 stupňů. 

1/10 koláče má:

  • 1035 kJ
  • 10 g B
  • 30 g S
  • 9 g T