Hruškový koláč s dýňovým proteinem

V poslední době jsem zkoušela spoustu rostlinných proteinů a ještě chystám nějaké objednat, ať vím, na co se který z nich hodí. Jsou super v tom, že jde prostě o čistou ingredienci, nejsou nijak ochucené a i se dají sehnat za super cenu. A zvlášť v rostlinné stravě vidím jejich obrovské využití. No a zatím je můj favorit dýňový protein (v podstatě to, co zbyde ze semínek po výrobě oleje), který už jsem zkoušela na doplnění bílkovin třeba do cizrnového kari nebo palačinek. A protože se teď v obchodech objevují levné hrušky, přidala jsem ho i do svého oblíbeného koláče. 

Tady je recept:
– 250 g celozrnná hladká Pernerka
– 250 ml mléko
– 80 g cukr
– 60 g řepkový olej
– 50 g dýňový protein
– 3 vejce
– Lžička jedlé sody
– 2 hrušky
– Skořice

Hrušky nakrájejte na plátky, posypte skořicí a vyskládejte do pekáče. Zbylé ingredience smíchejte, můžete použít i tyčový mixér a těsto vylijte na hrušky. Pečte 35 minut na 180 stupňů. 
1/10 koláče má 1035 kJ, 10 g B, 30 g S a 9 g T