Jablečný perník

Ingredience:

  • hrnek hladké pšeničné mouky (200 g)
  • hrnek celozrnné špaldové mouky (200 g)
  • 2 vejce
  • 100 ml řepkového oleje
  • 5 lžic jablečného pyré ředěného s 150 ml mléka
  • 5 lžic cukru
  • lžička skořice
  • lžička perníkového koření
  • kypřicí prášek
  • 250 g polotučného tvarohu
  • vlašské ořechy

Postup:

V míse si vyšleháme vejce spolu s olejem a cukrem. Poté přidáme jablečné pyré naředěné mlékem a společně promícháme. Přidáme obě mouky, kypřící prášek, skořici, perníkové koření a opět důkladně promícháme. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě na 185 stupňů cca 35–40 minut.

Po upečení necháme perník vychladnout, potřeme tvarohem a dozdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.

Videorecept najdete ZDE.