Ingredience:
- hrnek hladké pšeničné mouky (200 g)
- hrnek celozrnné špaldové mouky (200 g)
- 2 vejce
- 100 ml řepkového oleje
- 5 lžic jablečného pyré ředěného s 150 ml mléka
- 5 lžic cukru
- lžička skořice
- lžička perníkového koření
- kypřicí prášek
- 250 g polotučného tvarohu
- vlašské ořechy
Postup:
V míse si vyšleháme vejce spolu s olejem a cukrem. Poté přidáme jablečné pyré naředěné mlékem a společně promícháme. Přidáme obě mouky, kypřící prášek, skořici, perníkové koření a opět důkladně promícháme. Těsto vlijeme do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě na 185 stupňů cca 35–40 minut.
Po upečení necháme perník vychladnout, potřeme tvarohem a dozdobíme nahrubo nasekanými vlašskými ořechy.
Videorecept najdete ZDE.