Jablečný perník

Jablečný perník jsem poslední dobou opět vídala ve vašich jídelníčcích, a tak jsem se rozhodla ho upéct doma tak, jak bych ho doporučila na občasnou snídani či svačinu třeba i do redukčního jídelníčku. Ovoce totiž dovolí vytvořit vláčnou strukturu, takže pak není potřeba použít tolik oleje jako třeba do klasického perníku či bábovky. Ideálně použijte formu o rozměru 27×18 tak, aby bylo těsto v cca 3cm vrstvě.

Ingredience

  • 200 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 300 g strouhaných jablek
  • 50 g cukru
  • 50 g hořkých čokopeciček (nebo nalámané čokolády)
  • 2 vejce
  • 200 ml mléka
  • 40 g řepkového oleje
  • lžíci perníkového koření
  • 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva

Postup

Smíchejte v jedné míse oba druhy mouky, čokopecičky, perníkové koření a kypřící prášek do pečiva. V druhé míse smíchejte jablka, cukr, vejce, mléko a olej. Potě postupně přimíchejte směs s jablky k směsi s moukou a vařečkou zapracovávejte. Vytvořte vláčné těsto. Vložte do vysypané formy a pečte 35 minut na 175 °C