Jáhlová kaše se švestkovým kompotem

Ingredience (4 porce):

  • 800 ml plnotučného mléka
  • 200 g jáhel
  • sklenice švestkového kompotu
  • skořice
  • (špetka soli)

Postup:

Jáhly omyjeme a několikrát za sebou spaříme vařící vodou, čímž odstraníme nahořklou chuť. Scezené jáhly zalijeme mlékem (u dětí do 3 let používáme plnotučné mléko), můžeme přidat špetku soli a za častého míchání vaříme do změknutí a rozvaření na konzistenci kaše asi 25 min.

Do mističek rozdělíme kaši, přelijeme kompotovanými švestkami a posypeme skořicí.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

  • 1678 kJ
  • 12,9 g bílkovin
  • 66,2 g sacharidů
  • 8,7 g tuků
  • 4,3 g vlákniny

Recept najdete i na našem Instagramu.