Jahodové knedlíky (z kuchařky „Vyváženě“)

Ingredience (5 porcí):

  • 130 g pšeničná polohrubá mouka
  • 130 g ječná celozrnná mouka
  • 280 g brambory
  • 1 vejce
  • 250 g měkký tvaroh
  • 190 g borůvky / 20 středních jahod
  • 50 g máslo
  • 50 g cukr moučka
  • 150 g tvrdý tvaroh

Postup:

Nejprve uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Po vychladnutí slupku oloupejte, brambory nastrouhejte najemno a ve větší misce je smíchejte s vejcem, tvarohem a oběma druhy mouky a vytvořte kompaktní těsto. Z těsta vyváleného na 0,5 cm vykrajujte kolečka o průměru asi 8 cm. Kolečka můžete jednoduše vykrojit pomocí okraje širší sklenice. Do vykrojeného kolečka vložte jahodu a zaviňte do knedlíčku.
Knedlíky vkládejte do lehce osolené vroucí vody a vařte 5–6 minut. Podávejte se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

  • 1876 kJ
  • 22 g bílkovin
  • 63 g sacharidů
  • 11 g tuku

Videorecept najdete ZDE a kuchařku „Vyváženě“ můžete objednávat TADY.