Ingredience (5 porcí):
- 130 g pšeničná polohrubá mouka
- 130 g ječná celozrnná mouka
- 280 g brambory
- 1 vejce
- 250 g měkký tvaroh
- 190 g borůvky / 20 středních jahod
- 50 g máslo
- 50 g cukr moučka
- 150 g tvrdý tvaroh
Postup:
Nejprve uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Po vychladnutí slupku oloupejte, brambory nastrouhejte najemno a ve větší misce je smíchejte s vejcem, tvarohem a oběma druhy mouky a vytvořte kompaktní těsto. Z těsta vyváleného na 0,5 cm vykrajujte kolečka o průměru asi 8 cm. Kolečka můžete jednoduše vykrojit pomocí okraje širší sklenice. Do vykrojeného kolečka vložte jahodu a zaviňte do knedlíčku.
Knedlíky vkládejte do lehce osolené vroucí vody a vařte 5–6 minut. Podávejte se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 1876 kJ
- 22 g bílkovin
- 63 g sacharidů
- 11 g tuku
Videorecept najdete ZDE a kuchařku „Vyváženě“ můžete objednávat TADY.