Jogurtový koláč s rybízem

Ingredience (1 koláč – průměr formy 25 cm):

Na těsto

  • 200 g jogurtu 3,8 % tuku
  • 1 vejce
  • 50 g cukru
  • 120 g hladké pšeničné mouky
  • 1 balení kypřicího prášku do pečiva
  • špetku soli

Na drobenku

  • 70 g hladké pšeničné mouky
  • 60 g ovesných vloček
  • 40 g cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • špetku soli
  • 70 g lískooříškového másla

Dále

  • 500 g ovoce
  • máslo na vymazání formy + krupice na vysypání formy

Postup:

Nejdříve si připravte z mouky, vloček, obou cukrů, soli a lískooříškového másla drobenku.

Následně si připravte těsto. Nejdříve smíchejte jogurt s vejcem a cukrem, poté postupně přimíchejte mouku spolu s kypřícím práškem a solí. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, přidejte ovoce a posypte drobenkou.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35 minut.

Videorecept najdete ZDE.