Ingredience (1 koláč – průměr formy 25 cm):
Na těsto
- 200 g jogurtu 3,8 % tuku
- 1 vejce
- 50 g cukru
- 120 g hladké pšeničné mouky
- 1 balení kypřicího prášku do pečiva
- špetku soli
Na drobenku
- 70 g hladké pšeničné mouky
- 60 g ovesných vloček
- 40 g cukru
- 1 balení vanilkového cukru
- špetku soli
- 70 g lískooříškového másla
Dále
- 500 g ovoce
- máslo na vymazání formy + krupice na vysypání formy
Postup:
Nejdříve si připravte z mouky, vloček, obou cukrů, soli a lískooříškového másla drobenku.
Následně si připravte těsto. Nejdříve smíchejte jogurt s vejcem a cukrem, poté postupně přimíchejte mouku spolu s kypřícím práškem a solí. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy, přidejte ovoce a posypte drobenkou.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 35 minut.
Videorecept najdete ZDE.