Krémové těstoviny s kuřecím masem a špenátem 

Smetana, kuřecí maso a špenát – klasika, která určitě neomrzí. Já si občas dělám tuhle vegetariánskou verzi. Stačí vyměnit kuřecí maso za tofu a je hotovo.

Na 1 porci:

  • 90 g marinované tofu
  • 1 stroužek česneku
  • 80 g těstoviny
  • 1 ČL (3 g) řepkový olej
  • 100 ml smetana na vaření 12%
  • 50 g baby špenát
  • sůl a pepř

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny. Na pánvi orestujte plátky česneku, přidejte nasekaný špenát a na kostičky nakrájené tofu. Do základu lze přidat i cibuli. Následně směs zalijte smetanou, dochuťte solí a pepřem a chvíli povařte. Na závěr v hotové omáčce promíchejte uvařené těstoviny.

Hodnoty na 1 porci:

2206 kJ
26 g bílkovin
64 g sacharidů
24 g tuku