Krupicová zmrzlina

Ingredience:

  • 1 zralý banán
  • 1 kelímek řeckého jogurtu s 5 % tuku (140 g)
  • 1 pytlíček vanilkového cukru
  • 20 g krupice + mléko a špetku soli (na uvaření kaše, použít můžete také zbytek kaše třeba z rána, budou to zhruba 3 vrchovaté lžíce)
  • 1 lžičku kakaa

Postup:

Uvařte krupicovou kaši a nechte ji lehce vychladnout. Rozmixujte ji s banánem, jogurtem a vanilkovým cukrem dohladka. Kakao vmíchejte až nakonec – jen lehce, pro mramorový efekt. Nalijte do krabičky a dejte do mrazáku. Po 1 a 2 hodinách promíchejte od kraje, pro jemnější konzistenci. Nechte ztuhnout do druhého dne. Před podáním ji vyndejte zhruba na 20-30 min. z mrazáku, aby krásně povolila.

Tento recept a spoustu dalších najdete i na našem Instagramu.