Ingredience (1 porce):
- 30 g pšeničné polohrubé mouky
- 25 g pšeničné celozrnné hladké mouky
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku
- 100 g květáku
- 80 g brambor
- 60 g mozzarelly light
- 20–30 ml vody
- 2 ml řepkového oleje
- 3 ml olivového oleje
- 50 g polotučného tvarohu
- 10 g petrželky kadeřavé
- 10 g pažitky
- pepř
- sůl
Postup:
V osolené vodě uvařte doměkka květák a brambory se slupkou. Brambory nechte vychladnout, poté oloupete a nastrouhejte najemno.
Květák nakrájejte na menší drobivé kousky.
Ve větší misce smíchejte květák, vejce, nastrouhané brambory, nastrouhanou mozzarellu, jeden prolisovaný česnek a nasekanou petrželku a vše promíchejte. Přidejte obě mouky, trochu vody a vytvořte kašovitou konzistenci. Na závěr směs osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte řepkový olej a z těsta vytvořte placičky, které z obou stran opečte na řepkovém oleji dozlatova.
Na dip smíchejte tvaroh, prolisovaný česnek, najemno nasekanou pažitku, olivový olej a na závěr směs lehce osolte a opepřete.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 2448 kJ
- 34 g bílkovin
- 64 g sacharidů
- 21 g tuku
Videorecept najdete ZDE a kuchařku „Vyváženě“ můžete objednávat TADY.