Luštěninová „boloňská“

Ingredience (4 porce):

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 velká cibule
  • 2 mrkve
  • 1/2 menšího celeru
  • 100 g čočky beluga
  • 1 plechovka rajčat
  • hrst vlašských ořechů

Postup:

Na oleji orestujte cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte na malé kousky nakrájenou mrkev, celer a opékejte.

Poté přidejte čočku a dle potřeby podlévejte vodou, dokud čočka nezměkne. Po změknutí čočky přidejte nasekané ořechy.

Nakonec na pánev vyklopte rajčata v plechovce a dochuťte solí, pepřem, oreganem, bazalkou a tymiánem.

Recept najdete i na našem Instagramu.

Sleva 100 Kč na první nákup v Ne hladu!

Přihlaště se k odběru novinek a my vám obratem pošleme slevový kód na e-mail

Ano, chci se přihlásit k odběru novinek Ne hladu. Z odběru se můžu v budoucnu kdykoliv jednoduše odhlásit. Přečetl/a jsem si informace o ochraně osobních údajů.