Ingredience (4 dětské porce):
- 200 g těstovin „vrtulek“
- 300 g vařené máslové dýně (bez slupky a semínek)
- 100 g strouhané mozzarelly
- 70 g strouhaného čedaru
- 30 g gervais
- 1 a 1/2 lžíce řepkového oleje
- 200 ml polotučného mléka
- Sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup:
Dýni přepulte, zbavte semínek a okrájejte tenkou slupku. Nakrájejte na kostky a uvařte v lehce osolené vodě do měkka. Na pánvi rozpalte olej, přidejte kostky dýně, osolte špetkou soli, lehounce opečte, plamen ztlumte na minimum a přidejte sýr a mléko. Společně vše promíchávejte, dokud se sýr nerozpustí. Vařečkou také můžete trochu „pomačkat“ kousky dýně (variantou také je ji před vložením na pánev rozmixovat, pokud by vám vadily kousky). Poté přidejte žervé, pokud chcete ještě krémovější konzistenci, a do směsi vmíchejte uvařené těstoviny.
Pokud chcete řidší omáčku, přidejte do ní také pár lžic vody z těstovin.
Na závěr můžete lehounce opepřit a přidat špetku muškátového oříšku.
Videorecept najdete ZDE.