Makovo-citronové lívance

Ingredience (1–2 porce):

  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 150 ml podmáslí
  • 50 ml polotučného mléka
  • 1 čl kypřícího prášku
  • 1 pl mletého máku
  • kůra z půlky bio citrónu
  • 1 čl řepkového oleje na smažení

Postup:

V míse smíchejte podmáslí, mléko a vejce. Poté přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vmíchejte mák a nastrouhanou citronovou kůru. Z těsta odlévejte na rozpálenou pánev s olejem lívance, které opékejte cca 2 minuty z každé stravy.

Lívance můžete ozdobit tvarohem nebo řeckým jogurtem, který lze ochutit citronovou šťávou, případně dosladit čekankovým sirupem.

Videorecept najdete ZDE.