Ingredience (6 porcí):
- 1 sklenice cizrny (400 g)
- 1 cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 konzerva drcených rajčat
- 4 lžíce másla
- 150 ml smetany
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička Garam masala
- 1 lžička mletého kardamomu
- špetka skořice
- koriandr
Postup:
Na 2 lžících másla orestujte najemno nakrájenou cibulku, česnek a zázvor. Přidejte koření a krátce orestujte, aby se koření nepřipálilo. Přidejte scezenou cizrnu a konzervovaná rajčata a nechte společně probublávat. Přidejte smetanu a společně provařte.
Odstavte stranou a vmíchejte další 2 lžíce másla.
Podávejte s rýží nebo naanem, posypané koriandrem.
Nutriční hodnoty na 1 porci:
- 857 kJ
- 5,8 g bílkovin
- 14 g sacharidů
- 13,1 g tuku
- 4,5 g vlákniny
Recept najdete i na našem Instagramu.