Máslová cizrna

Ingredience (6 porcí):

  • 1 sklenice cizrny (400 g)
  • 1 cibulka
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 4 lžíce másla
  • 150 ml smetany
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička Garam masala
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • špetka skořice
  • koriandr

Postup:

Na 2 lžících másla orestujte najemno nakrájenou cibulku, česnek a zázvor. Přidejte koření a krátce orestujte, aby se koření nepřipálilo. Přidejte scezenou cizrnu a konzervovaná rajčata a nechte společně probublávat. Přidejte smetanu a společně provařte.

Odstavte stranou a vmíchejte další 2 lžíce másla.

Podávejte s rýží nebo naanem, posypané koriandrem.

Nutriční hodnoty na 1 porci:

  • 857 kJ
  • 5,8 g bílkovin
  • 14 g sacharidů
  • 13,1 g tuku
  • 4,5 g vlákniny

Recept najdete i na našem Instagramu.