Matcha koláč s pistáciemi

Ingredience

  • 2/3 vanilkového lusku
  • 70 g cukru
  • 50 g másla
  • 4 vejce
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
  • 6 lžic čekankového sirupu (Grizly)
  • 1 balení Philadelphia protein 
  • 40 g pistácií (Grizly)
  • 400 g jahod

Postup

  • Nožem vyberte 1/3 vanilkového lusku. Poté přidejte cukr a máslo a vařečkou je utřete.
  • Přidejte 4 vejce a matchu a rozmixujte tyčovým mixérem.
  • Ve vedlejší míse smíchejte mouku a 1/2 balení kypřícího prášku do pečiva.
  • Polovinu mouky přimíchejte k těstu.
  • Přidejte kefír, promíchejte, přidejte zbytek mouky a opět důkladně promíchejte.
  • Přidejte 4 lžíce čekankového sirupu a promíchejte. Vylijte do dortové formy vyložené pečícím papírem a/nebo vysypané moukou.
  • Pečte 35 minut na 170 °C, před vytažením zkontrolujte na špejli, zda je koláč propečený.
  • Mezitím si připravte krém. Vyberte 1/3 vanilkového lusku a smíchejte ho s Philadelphií protein. Ta je použita proto, že obsahuje pouze 2,5 % tuku.
  • Přidejte 2 lžíce čekankového sirupu, promíchejte a nechte v lednici vychladit.
  • V mixéru lehce nasekejte pistácie.
  • Polovinu jahod nakrájejte na plátky. Zbytek použijte na ozdobu vcelku.
  • Po vytažení z trouby nechte koláč vychladnout. Poté ho rozkrojte napůl a vnitřek namažte krémem a vyskládejte jahody.
  • Vršek dortu potřete krémem a posypte pistáciemi. Ozdobte zbylými jahodami.

Video recept najdete -zde-