Ingredience:
- 250 g bílých fazolí (uvařených nebo sterilovaných v plechovce)
- 50 g pomazánkového másla/smetanový sýr typu žervé/plnotučný tvaroh
- 50 g rajského protlaku
- malá cibule (může být šalotka)
- 1 PL nasekané petrželové nati
- ½ lžičky oregana
- 1 PL oleje
- bílý jogurt dle potřeby na požadovanou konzistenci
Postup:
Uvařené nebo sterilované fazole rozmačkáme (v případě, že chceme-li mít pomazánku jemnou, ještě prolisujeme přes síto), přidáme smetanový sýr, rajský protlak, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, oregano, olej a dochutíme solí. Vše společně důkladně promícháme a podle toho jaká nám vyhovuje konzistence, přidáme bílý jogurt.
Videorecept najdete ZDE.