Mexická pomazánka

Ingredience:

  • 250 g bílých fazolí (uvařených nebo sterilovaných v plechovce)
  • 50 g pomazánkového másla/smetanový sýr typu žervé/plnotučný tvaroh
  • 50 g rajského protlaku
  • malá cibule (může být šalotka)
  • 1 PL nasekané petrželové nati
  • ½ lžičky oregana
  • 1 PL oleje
  • bílý jogurt dle potřeby na požadovanou konzistenci

Postup:

Uvařené nebo sterilované fazole rozmačkáme (v případě, že chceme-li mít pomazánku jemnou, ještě prolisujeme přes síto), přidáme smetanový sýr, rajský protlak, najemno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželovou nať, oregano, olej a dochutíme solí. Vše společně důkladně promícháme a podle toho jaká nám vyhovuje konzistence, přidáme bílý jogurt.

Videorecept najdete ZDE.