Ingredience:
Nachos:
- 150 g kukuřičné krupice
- 80 g celozrnné pšeničné mouky
- 1/2 čl soli
- 1 dcl vody
- 2 pl oleje
Tvarohový avokádový dip:
- 1 zralé avokádo
- 1 vanička polotučného tvarohu
- Šťáva z 1/2 limetky
- 1/2 čl soli
- 4 sušená rajčata
- 1/2 červené cibule
- Stroužek česneku
- Pepř
Postup:
Ze surovin na nachos kromě oleje vytvořte těsto a nechte ho hodinu uležet v lednici. Poté rozválejte na tenkou placku a lehce potřete olejem. Těsto rozkrájejte do tvarů trojúhelníků a pečte na 180 °C zhruba 15 minut.
Mezitím si připravte avokádový dip. Avokádo rozmačkejte, přidejte rajčata a cibuli nakrájené na kostičky a prolisovaný česnek. Přidejte zbytek surovin a vše promíchejte.
Videorecept najdete ZDE.
Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Grizly, které tímto děkujeme.