Nachos s dipem

Ingredience:

Nachos:

  • 150 g kukuřičné krupice
  • 80 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1/2 čl soli
  • 1 dcl vody
  • 2 pl oleje

Tvarohový avokádový dip:

  • 1 zralé avokádo
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • Šťáva z 1/2 limetky
  • 1/2 čl soli
  • 4 sušená rajčata
  • 1/2 červené cibule
  • Stroužek česneku
  • Pepř

Postup:

Ze surovin na nachos kromě oleje vytvořte těsto a nechte ho hodinu uležet v lednici. Poté rozválejte na tenkou placku a lehce potřete olejem. Těsto rozkrájejte do tvarů trojúhelníků a pečte na 180 °C zhruba 15 minut.

Mezitím si připravte avokádový dip. Avokádo rozmačkejte, přidejte rajčata a cibuli nakrájené na kostičky a prolisovaný česnek. Přidejte zbytek surovin a vše promíchejte.

Videorecept najdete ZDE.

Příspěvek vznikl ve spolupráci s firmou Grizly, které tímto děkujeme.