Nepečený piškotový dort

Ingredience (dortová forma o průměru 24 cm):

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 700 g kefírového mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 350 g mražených višní nebo jiného ovoce
  • 220 g piškotů
  • 1 balení želatiny v prášku (20 g)

Postup:

V míse rozmíchejte tvaroh s kefírovým mlékem a cukrem. Do směsy přidejte 2/3 ovoce a vmíchejte želatinu připravenou dle návodu. Dno dortové formy vyskládejte piškoty a zalijte polovinou tekuté směsi. Přidejte další vrstvu piškotů a zalijte zbytkem tekuté směsi. Na povrch dortu rozprostřete zbytek ovoce a nechce ztuhnou v lednici. Ideální je nechat dort ztuhnou do druhého dne, nebude se rozpadat a piškoty budou vláčné.

TIP: Pokud chcete dezert ještě trochu ozvláštnit, přidejte nastrouhanou kůru z bio citrónu.

Videorecept najdete ZDE.