Ingredience (2 porce/cca 4 vafle):
- 100 g jemně mletých ovesných vloček (případně bezlepkové vločky)
- 100 g banánu
- 4 vejce
- ½ čl řepkového oleje
- 150 g jablka
- 5 g cukru
- ½ čl skořice
- špetka soli
- čekankový sirup
Postup:
Banán v misce rozmačkejte vidličkou. K banánu přidejte ovesné vločky. Vejce vyšlehejte vidličkou, přidejte je ke směsi, osolte a vše opět důkladně promíchejte. Vaflovač vymažte metličkou s řepkovým olejem a nechte ho rozehřát. Do dobře rozpáleného vaflovače odlijte těsto, vyjde na 4 vafle. Případně můžete z těsta obdobným způsobem připravit lívanečky na pánvi.
Jablko nakrájejte na kostičky a na pánvi nechte rozehřát řepkový olej. Opět můžete použít mašlovačku, pomůže k lepšímu rozetření tuku. Nakrájené jablko vsypte spolu s cukrem na pánev a lehce ho na mírném plameni restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte skořici. Vafle podávejte ozdobené lehce zkaramelizovanými jablky, lehce posypat skořicí a můžete je ještě dosladit trochou medu, moučkového cukru nebo polít lžičkou čekankového sirupu – s tím ale pozor u menších dětí kvůli trávení.
Videorecept najdete ZDE a kuchařku „Vyváženě“ můžete objednávat TADY.