Ovesné banánové vafle (z kuchařky „Vyváženě“)

Ingredience (2 porce/cca 4 vafle):

  • 100 g jemně mletých ovesných vloček (případně bezlepkové vločky)
  • 100 g banánu
  • 4 vejce
  • ½ čl řepkového oleje
  • 150 g jablka
  • 5 g cukru
  • ½ čl skořice
  • špetka soli
  • čekankový sirup

Postup:

Banán v misce rozmačkejte vidličkou. K banánu přidejte ovesné vločky. Vejce vyšlehejte vidličkou, přidejte je ke směsi, osolte a vše opět důkladně promíchejte. Vaflovač vymažte metličkou s řepkovým olejem a nechte ho rozehřát. Do dobře rozpáleného vaflovače odlijte těsto, vyjde na 4 vafle. Případně můžete z těsta obdobným způsobem připravit lívanečky na pánvi.

Jablko nakrájejte na kostičky a na pánvi nechte rozehřát řepkový olej. Opět můžete použít mašlovačku, pomůže k lepšímu rozetření tuku. Nakrájené jablko vsypte spolu s cukrem na pánev a lehce ho na mírném plameni restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte skořici. Vafle podávejte ozdobené lehce zkaramelizovanými jablky, lehce posypat skořicí a můžete je ještě dosladit trochou medu, moučkového cukru nebo polít lžičkou čekankového sirupu – s tím ale pozor u menších dětí kvůli trávení.

Videorecept najdete ZDE a kuchařku „Vyváženě“ můžete objednávat TADY.